Vijesti

Član 1. (Predmet Pravilnika)

Ovim Pravilnikom propisuju se način utvrđivanja godišnjeg kontingenta multilateralnih dozvola za obavljanje međunarodnog prijevoza tereta domaćim prijevoznicima (u daljnjem tekstu: CEMT dozvole), raspodjela, korištenje, povlačenje i povrat CEMT dozvola.

Opširnije: PRAVILNIK O CEMT DOZVOLAMA

Trgovina između Srbije, Crne Gore, Makedonije, BiH, Albanije i Kosova mogla bi biti olakšana i brža već krajem ove godine, kada na snagu stupi tzv. Protokol 5, koji je usaglašen u nekim zemljama potpisan, a u nekim čeka na ratifikaciju, javljaju Nezavisne novine.

Opširnije: Duge kolone kamiona na granici odlaze u prošlost

Dugogodišnja priča o rekonstrukciji brčanske luke uskoro bi mogla dobiti svoj epilog. Nakon što se od rekonstrukcije odustalo sa propašću projekta obnove plovnog puta rijeke Save koji je trebala da finansira Svjetska banka, pronađen je drugi kreditor-Evropska banka za obnovu i razvoj.

Opširnije: Uskoro počinje rekonstrukcija Luke Brčko

Pojedini uvoznici tekstila, čije je sjedište u Regionalnim centru Tuzla, već duži period robu carine u drugim regionalnim centrima, čime se budžetu BiH nanosi ogromna finansijska šteta. Nijedna uvezena pošiljka nije ni pregledana, što ukazuje na određene nepravilnosti i sumnjive transakcije, o kojima je, kako potvrđuje dokumentacija u posjedu BN televizije, bila upoznata i Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Opširnije: Nova carinska afera: Kako se carini tekstil?

Policija u Novom Travniku sinoć je kontrolirala kombi u kojem je M. H. iz Novog Travnika prevozio 2,5 metara ogrjevnih drva, za koja nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

Opširnije: Nova praksa u SBK: Ako prevozite ukradena drva policija vam oduzima i drva i vozilo

Dostavno vozilo kompanije “A2B Express” skoro je prepolovljeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16 sati i 20 minuta u Titovoj ulici u Lukavcu.

Opširnije: Teška saobraćajna nesreća: Lokomotiva u Lukavcu prepolovila kombi