Blog

Japanske kompanije planiraju izgraditi potpuno autonomne brodove koji bi morima plovili bez posade

Opširnije: Brod bez kapetana: Brodovima budućnosti upravljat će računala

Erkrath, 30.01.2017 – U dinamičnom transportnom poslovanju izvršioci rade sa malim maržama i pod velikim pritiskom vremena. Ako uz to nastanu dugovi u paletama, narudžbina brzo može postati posao sa gubitkom. TimoCom-ov advokat Alexander Oebel rezimira u pet tačaka najveće probleme prilikom razmene paleta:

Opširnije: 5 problema i saveta prilikom razmene paleta

    Građani Londona, Dizeldorfa i Berna uskoro će svoje pakete i potrebne namirnice dobijati na kućnu adresu zahvaljujući samovozećim robotima. Reč je o test projektu kompanije “Starship Technologies” iz Estonije koja se udružila sa nekoliko kompanija koje se bave dostavom paketa i hrane.

Opširnije: Roboti dostavljaju pakete umesto kurira

Da li čovek može da vodi zdrav život često zavisi od profesionalnog života. Ako žele da ostanu u formi, posebno vozači kamiona moraju da žive uz mnogo ograničenja i izazova. Dugo sedenje, neredovna ishrana i stalna promena radnih smena, kao i stres, usamljenost, strah itd. nisu najbolji preduslovi za dobro zdravlje.

 

Opširnije: Vozač kamiona, a ipak zdrav – da li je to moguće?

Automatizirana i povezana vožnja kamiona je “vruća tema”, sa tehnologijom koja praktično već postoji. Ovo zahtijeva da se automatizirana vožnja uvede i u praksu. Naravno potrebna je saradnja između tržišnih stranaka, institucija, davaoca logističkih usluga i na kraju vlade, odnosno zakonske regulative.

Opširnije: Za sad samo ušteda goriva a kasnije "otkazi vozačima"